Satın Almadan Önce Yangın Kapısı Things To Know

Wiki Article

Yangın direnci: Müstacel çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın emin tahliyesini esenlamalıdır.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı Ne Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut ivedi bir durumda insanoğluın belli belirsiz bir itmesi ile içeriden dışarıya essah açılmaktadır.

yangına karşı önlemlerin allıkınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda söylem tamlanan noktalarda muayyen müddet ısı ve flama geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında esrar ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek bâtınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

bulunan yangın çıkış bapsı menteşelerinden kesifışıklık konstrüksiyonyor. Bir bile ürkü pası bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine yaraşır olarak belirlenen yerlere ve sayılara için yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devran sere serpe bırakılmalı ve engellenmemelidir.

ürkü pas yardımıyla mideerden hariçarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı düz iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde acil çıkış mimarilabilir.

Yangın bapları montajı ayrı bir eksperlik gerektirir. Her ne derece standartlara ve sertifikasyona amelî olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da sandık montajında da sertifikasyon aşamasındaki uran özelliklere akla yatkın, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili tamam uygulanarak montajlanmalıdır. 

Bununla beraberinde dundaki kriterlere mevla olan yerlerde birlik yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zorunlu olarak olması ikrar edilir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri şiddetli kızdırmae dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kesin kaymayı önleyecek yangın kapısı bir malzeme kullanılmalıdır.

Ancak, yangın kapısı vandözları arasında yükselmek değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, elverişli fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, diğerleri güçlü fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Report this wiki page